Med anledning av Naturskyddsföreningens uppmaning

Naturskyddsföreningen uppmanar Sveriges största vegoproducenter att erbjuda ekologiska produkter och har startat ett upprop i frågan.

Vi välkomnar ett samtal om ekologiskt kopplat till växtbaserat och vi är inte negativa till att ha ekologiska produkter, tvärtom. Vi kommer inom kort att ha möte med Naturskyddsföreningen för att just diskutera frågan om ekologiskt.

Anamma har ekologisk vegofärs i vårt sortiment som riktar sig till restaurang och storhushåll, och vi har tidigare haft både ekologisk vegofärs och ekologisk falafel i vårt sortiment i butik. Orsaken till att vi inte längre har kvar produkterna eller har utvecklat nya för butikshandeln, är att de tyvärr hade en för låg försäljning för att behålla. Vi kan inte svara på exakt varför de ekologiska produkterna inte sålde bra, men en del av förklaringen kanske ligger i att ekologiska råvaror är dyrare och därför kostar ekologiska produkter mer. Vi utesluter inte att det blir fler ekologiska produkter i framtiden från Anamma, just nu har vi dock ett större fokus på att skala upp vår satsning på svenskodlat växtprotein.

Vi ser framemot en fortsatt dialog i ämnet och är både glada och tacksamma för kommentarer och frågor även från er konsumenter. Om ni vill skriva till oss kan ni göra det här på vårt kund och supportforum.

Scroll to Top