Vegetariskt julbord

Julen är en tid för gemenskap och god mat. Att vara vegan ska självklart inte hindra den traditionen! Samla dina nära och kära och duka upp ett härligt julbord fyllt av traditionella favoriter och spännande tillskott. Här har vi samlat våra bästa tips för en smakfull och festlig vegetarisk jul.

Checklista vegetarisk jul

Inspiration till en vegansk festmat

Vad som får ta plats på julbordet får man ju såklart bestämma helt själv. Nedan har vi listat inspiration på härliga rätter till det vegetariska julbordet.

Det kalla:

Varma rätter:

Sötsaker på julbordet:

Utforska även fler recept på juliga och vegetariska efterrätter hos Paulúns, en kär medlem i Orkla-familjen. Bland annat dessa härliga recept på pepparkaksbollargranolakakor med smak av äpple och kanel, samt en varm kopp “Golden Latte” till det.

Plockmat till julminglet

I juletider är det inte helt ovanligt att vilja bjuda in till ett härligt julmingel. Ett utmärkt recept att ta till då är vår favorit inom plockmat: prinskorv i smördeg med en tillhörande saffransaioli. En riktig fullträff på såväl mellandagsmingelt som på julbordet!

 

En annan rätt som är perfekt att ställa fram på julminglet är denna vintriga prinskorvsplåt med äpple, sötpotatis och grönkål.

wrapped vegoprins på julbord - Anamma

Vegansk sill på julbordet

Testa att lägga in egen vegansk sill i jul! Det är enkelt att tillaga, och dessutom ett vackert inslag på julbordet. Det finns flera sätt att laga vegansk sill på. Bland annat med tofu, aubergine och portabellosvamp. Testa vårt recept av det sistnämnda, vegansk sill med lingon och ingefära.

vegansk julmat, vegansk jul, anamma jul, klimatsmart jul, vegansk sill, svill, recept vegansk sill,
Scroll to Top