Familjen Iskandarani

En solig eftermiddag i maj hälsade vi på hemma hos familjen Iskandarani i Limhamn. Att stiga på hemma hos ett par som till vardags driver restaurang och deras taco-älskande barn, för att provlaga vårt recept på tacopaj kanske kan anses som lite vågligt – men vardagshjälten gick som tur var hem hos alla!

Hur ser en typisk vardagsmiddag ut för er?

En vardagsmiddag hos ska gå snabbt att laga, vara näringsrik och ska gå hem hos alla i familjen. 9 av 10 gånger blir det vegetariskt.

Anamma familj

Var hittar ni inspiration för veckomenyn?

Då vi båda jobbar med mat har vi ett stort intresse av att ständigt hitta ny recept och prova på nya smaker. Det kan vara allt från ett recept man hittar på nätet till att man går på någon restaurang och blir inspirerad att prova på det man valt på menyn hemma.

Anamma familj

Bästa tipset för att börja äta mer veganskt?

Byt ut köttfärsen mot vegofärs i din köttfärssås. Använd rikligt med lök och våga smaksätta och krydda – vi har aldrig haft en gäst som har märkt någon skillnad.

Anamma familj

Anammas är hemma hos Familjen Iskandarani

Vilka är familjens topp 3 bästa vegorätter?

Tacos är den självklara favoriten hos barnen, sedan kommer lasagne och vegobullar.

Anamma familj

Har ni alltid varit matlagningsintresserade?

Vi har båda alltid varit intresserade av mat. Sen vi bildade familj har köket varit det viktigaste sällskapsrummet i vårt hem.

Anamma familj

Vad gör ni för att leva mer hållbart?

Vi försöker att minimera användningen av plast och såklart äta mindre kött och istället njuta av mat från växtriket. Vi har även bytt ut det mesta till eko/kravmärkt och försöker att planera våra inköp och matlagningen för att minska matsvinnet.

Anamma familjer