Hållbarhet

Vår vision är en grönare värld och en hållbar framtid och vi på Anamma tycker att det är viktigt att vara återhållsamma med jordens resurser. Det går dock inte att bortse från att våra ingredienser behöver odlas, transporteras, förädlas och förpackas för att tillslut hamna i din butik. Därför slutar aldrig vår strävan att bli ännu mer hållbara.

 

Hållbart arbete

Vi gör alltid vårt bästa för att vara så hållbara som möjligt och här är några exempel på vad vi gör:

  • Vi arbetar kontinuerligt med att minska miljöpåverkan av våra förpackningar. Våra nya förpackningar är numera klimatsmarta eftersom de till största del är gjorda av plast från sockerrör istället för olja.

  • Det behövs energi för att tillaga Anamma produkterna i våra anläggningar i Eslöv och Vansbro. En stor del av energin tillförs i form av el. För att minska vårt klimatavtryck använder vi 100% förnyelsebar el i våra anläggningar.

  • De flesta av produkterna från Anamma är baserade på protein från sojabönan. Vårt sojaprotein utvinns från bönor som odlats i Europa och USA. Odlingarna ligger inte i regnskogsområden och vårt sojaprotein är såklart inte genmodifierad (GMO).

  • All soja i våra produkter är certifierad, antingen av The Donau Soja association i Europa eller The U.S. Sustainability Assurance Protocol i USA. Certifieringarna innebär att sojan är kontrollerad utifrån flertalet hållbarhetskriterier som bland annat rör arbetsvillkor och miljöaspekter såsom vattenanvändning, biologisk mångfald och avfall. Du kan läsa mer om vad certifieringarna innebär på deras respektive hemsida, genom att klicka på länken i texten.

  • I vår goda falafel använder vi kikärtor med varierat urpsrung, men huvudsakligen från Argentina. Som alla växtbaserade råvaror kan det förekomma missväxt och mindre skördar än beräknat och för just kikärtor behöver vi vara flexibla med vilka länder vi köper från. Oavsett ursprungsland ställer vi alltid lika höga krav på leverantörerna vad gäller matkvalitet och hållbarhetsfrågor kopplat till odlingsprocessen.

  • Anammas produkter av ärta (formbar färs , nuggets och pirog) är från och med 2022 tillagade med ärtor odlade i Sverige! Vi är otroligt glada över att äntligen kunna erbjuda produkter med både svenk tillverkning och svensk råvara och vår ambition är att öka andelen svenska proteiner i vårt sortiment framåt.

VISSTE DU ATT...

Play Video

Spara 60 kilo koldioxid om året

Play Video

Håll mobilen laddad i ett år

Scroll to Top