Vegetarisk midsommar

Midsommar är en av de mest älskade traditionerna i Sverige. Denna högtid firas med nära och kära, dans runt midsommarstången och givetvis: mängder av god midsommarmat! Många klassiska midsommarrätter kan enkelt göras om till vegetariska varianter. Nedan hittar du en guide till hur du kan fira en grön och god midsommar.

Lista på vegetarisk midsommarmat

Här har vi listat våra 14 bästa tips till den vegetariska midsommarbuffén:

 

Kalla rätter och tillbehör:

Varma rätter:

Efterrätter:

  • Jordgubbstårta
  • Fruktsallad

Enkel midsommarlunch

Vill du skippa midsommarbuffén i år? Då har vi tips för dig också! Grillat går alltid hem, och hör dessutom midsommar till. Varför inte lägga på några vegoburgare på grillen och ställa fram tillbehör för gästerna att komponera sin egen burgare. Inspireras bland våra många recept på vegoburgare. Perfekt till utflykten, eller om du helt enkelt vill bjuda på en enkel vegetarisk rätt som alla älskar!

 

Utforska även våra 5 bästa vegetariska grilltips till grillkvällen.

Midsommarvickning

Vad vorde midsommarfirandet utan en vickning framåt småtimmarna? Ett garanterat uppskattat inslag hos gästerna. Och den perfekta vickningsmåltiden är ju såklart; korv med bröd! Vi har recepten för att lyxa till din vegokorv med 3 sorters topping. Avokadoröra, asiatisk gurksallad och sist men inte minst, senap och surkålstopping.

Vegokorv / vegochorizo med 3 härliga toppings
Scroll to Top