VICTORIA & MELVIN

Vi stannade till hemma hos Victoria och Melvin – båda två veganer sedan ungefär 5 år tillbaka – för att visa dem att vardagsmat visst inte behöver vara tråkigt! Utöver att laga en superenkel vegolasagne passade vi även på att ställa lite frågor kring vegansk mat och vilka förutfattade meningar man ofta stöter på som vegan.

Par på balkong

Varför tycker ni att det är viktigt att äta veganskt?

Melvin – Jag tycker det är viktigt att äta veganskt för att det är nyttigt, det är bra för miljön och inte minst är det gott! Det kostar inga andra liv och jag själv får ett bra samvete och mår bra.

Par som lagar vegansk mat

Vilka förutfattade meningar tycker ni att det finns kring vegansk mat?

Victoria – Många får ju bilden av att det är mycket dyrare att vara vegan, men om man jämför priser och kör på att laga mat från grunden så blir det faktiskt billigare. Sen tror jag också att ordet vegan har fått lite dåligt rykte och är någonting som skrämmer många, man vill helt enkelt inte hamna inom det epitetet.

Melvin – En sak man ofta får höra är att det inte är gott eller att man inte får i sig tillräckligt med näring, framförallt protein, men det stämmer ju som vi vet vid det här laget inte heller.

Är ni matlagningsintresserade?

Melvin – Jag tycker det är roligt att laga mat – speciellt om man har vänner på besök eller är hemma hos vänner. Just när det kommer till vardagen blir det ju tyvärr inte lika spännande..

Victoria – Nej precis, det är ju kul när man har andra på besök och man lagar till andra eller tillsammans. Ska man bara laga till sig själv är det ju inte lika kul – men jag tror man kan göra det mer roligt genom att experimentera och prova nya recept så att det inte bara blir samma sak man äter..

Vad jobbar ni med?

Melvin – Victoria jobbar som projektledare för 2 podcasts och jag jobbar som aktivitetsledare för fosterbarn samt som guide på disgusting food museum i Malmö där vi visar 80 av världens äckligaste maträtter.

Anamma är inte med där va?

Haha nej, Anamma är absolut inte med där!

Hemma hos

Scroll to Top