KIKÄRTOR OCH PROTEIN

Kikärtor är också ett bra alternativ till animaliskt protein och går att använda i en rad olika rätter. Kikärtan ger dig en bra mättnadskänsla och – precis som sojabönor, linser och ärtor – är kikärtan en baljväxt och innehåller därför folsyra som behövs för att kroppen ska kunna bilda nya celler och röda blodkroppar. (Källa: livsmedelsverket 2019)

Kikärtan, efter att den har kokats, är mjuk i konsistensen och den går därför utmärkt att mosa till en hummus eller som bas till biffar. Kikärtor passar även bra att använda i en fräsch sallad då den ger dig en bra och mättande bas. Anamma falafel är även den gjord på kikärtor och passar utmärkt att servera med en rostad kålrabbi eller att använda i en falafelsallad.

Recept med kikärtor

Med färdiga produkter av kikärta är det enkelt att laga en vegansk och nyttigt! Kikärtan ger dig en bra mättnadskänsla och Anamma falafel passar utmärkt att servera med en rostad kålrabbi eller att använda i en falafelsallad. Utbudet från Anamma är framtaget för att göra den gröna matlagningen enklare och roligare.
Scroll to Top