Tips till den vegetariska grillkvällen

Äntligen värme, solsken och grillfeber! Grillsäsongen är igång och vi passar på att bjuda på några riktigt goda vegetariska grilltips. Kanske är det dags att utforska nya recept att bjuda på till grillfesten? Vi har samlat 5 av våra bästa vegetariska grillrecept nedan, så tänd på grillen och låt barbequen börja!

5 vegetariska grilltips

I denna lista har vi samlat 5 enkla och goda vegetariska recept med massor av smak, perfekt för grillkvällen.

 

  1. Vegetariska grillspett med chimichurri Spett med vegokorvar, zucchini, paprika och rödlök. Ringla över den smakrika chimichurrin över grillspetten precis innan servering. Mums!
  2. Vegetarisk BBQ Hamburgare med mangoraja Burgare går alltid hem! Denna vegetariska variant på formbar färs, rökig BBQ-sås, picklad rödlök och krämig mangoraja. Servera med nyfriterade och krispiga sötpotatispommes.
  3. Vegetarisk KebabburgareSugen på något nytt? Switcha den klassiska burgaren mot en saftig burgare gjord på kebab, serverad i pitabröd. Äts med en härlig persiljesallad och syrad rödkål.
  4. Báhn mì – Korv med bröd går ju att variera i all oändlighet! Denna vegovariant på . Perfekt att slänga på grillen när man är många – och ställa fram tillbehören för folk att ta själva. Enkelt och supergott!
  5. När vi ändå är inne på korv-spåret måste vi självklart även tipsa om detta vegetariska recept på italiensk korv med bröd. Hårt grillad vegochorizo tillsammans med vitlöksbröd och italiensk tomatsallad – en garanterad hit på grillfesten!

Sugen på ännu mer inspiration? Se alla våra grillrecept.

Grillfest med tema

Ett kul tips när du bjuder in till grillfest är att ha ett tema. Hur låter till exempel en italiensk afton eller amerikansk BBQ?

 

Eller varför inte en afrikansk grillkväll där du bjuder på Vegochorizo med chermoula – en nordafrikansk kryddblandning med smak av vitlök, spiskummin, koriander, persilja och citron. Det kommer garanterat bli en kväll tillägnad skratt, god mat och härliga minnen!

 

Chorizo recept med chermoula
Scroll to Top